Ons concept

De modulariteit van Jacques kan zeer breed worden ingezet. Er zijn verschillende ruimtes ter beschikking, en ook heel gemakkelijk te combineren! Het is de ideale locatie voor al uw private evenementen zoals huwelijksfeesten, jubileums, babyborrels, cummunie- en andere familiefeesten. Maar uiteraard kunnen ook bedrijven er terecht voor hun personeelsfeesten, seminaries en meetings. 

In the heART of Antwerp

Op de gelijkvloers heb je het intieme binnenplein en 3 beschikbare ruimtes. Op de eerste verdieping en mezzanine zijn nog 4 break-outs ter beschikking.

Ook in de prachtig gewelfde kelders van Jacques is er meer dan voldoende ruimte voorzien voor presentatie opstellingen en prachitge dinersettings. Ook voor de nachtelijke uren is de kelder snel uitermate geschikt voor een dansfeest.

Er is dus overduidelijk ruimte voor iedereen en al uw wensen! Stuur gerust uw aanvraag door, wij zoeken samen met u naar de beste (combinatie)mogelijkheden!

Indoor & Outdoor

Op het gelijkvloers zijn er 3 ruimtes ter beschikking, allemaal combineerbaar met het prachtige binnenplein.

  • Geschikt voor recepties, walking dinners, presentaties of netwerkmomenten
  • Extra barruimte aan het binnenplein geschikt voor soortgelijke gelegenheden
  • Binnenplein : ultieme setting voor uw geslaagd outdoor concept

Op het gelijkvloers zijn er 3 ruimtes ter beschikking, allemaal combineerbaar met het prachtige binnenplein.

Catering

Een kwalitatieve catering is essentieel voor een geslaagd evenement of feest. We zorgen voor een culinaire totaalbeleving met een persoonlijke invulling; of het nu gaat om een verrassende receptie met culinaire hapjes of een conceptueel walking of seated dinner.

Bij Jacques kan het cateringluik volledig in-house uitgewerkt worden, maar een externe cateringpartner is eveneens welkom.

Ons verhaal

Kunstige getuige van het verleden 

Jacques Jordaens

Jacob of eigenlijk Jacques Jordaens (1593 - 1678) was een kunstschilder uit de Antwerpse School, waartoe ook Peter Paul Rubens en Antoon van Dyck behoorden.

De voornaam van de schilder is Jacques. In het doopregister is dit fonetisch genoteerd als Jac, spelling die hij ook gebruikte om zijn schilderijen te signeren. Wanneer hij een brief ondertekende, schreef de schilder gedurende zijn hele leven Jacques Jordaens. In de 19e eeuw werd zijn signatuur onterecht vervolledigd tot Jacob.

 

Jacques

Het Jordaenshuis is het ouderlijke huis van Jacques Jordaens. Het pand is gelegen aan een binnenplaats tussen de Hoogstraat en de Reyndersstraat in het hart van de Antwerpse historische binnenstad. 

Het sympathieke binnenplein en het historische pand vormen samen een nieuwe eventlocatie in Antwerpen. En om hulde te brengen aan de echte naam van de oorspronkelijke eigenaar, kreeg de locatie de naam Jacques.

Het team